Nnof, actief lid van het netwerk The Shift

Het Belgische netwerk voor duurzame ontwikkeling The Shift brengt honderden bedrijven en organisaties bij elkaar die duurzame en innoverende modellen willen ontwikkelen. Ook Nnof komt er inspiratie halen en synergieën opzetten.

Meer dan 350 bedrijven, NGO’s en organisaties zijn al toegetreden tot The Shift om er nieuwe partnerships aan te gaan. Het netwerk werd in 2015 opgericht om innoverende oplossingen te zoeken voor een beter beschermde, milieubewuste planeet. Alle sectoren zijn er vertegenwoordigd.

The Shift sluit aan bij een programma van acties en verbintenissen – de Sustainable Development Goal(s) – van de Verenigde Naties. Alle leden beloven om die 17 doelstellingen na te leven, ieder volgens zijn project en mogelijkheden. Heel wat thema’s komen aan bod: klimaatverandering, gezondheid, werkgelegenheid, innovatie, … Ze zijn opgedeeld in 5 groepen: People, Planet, Prosperity, Peace en Partnerships.

Nnof voelde zich meteen aangesproken door dit initiatief. Het levert een bijdrage op verschillende domeinen: meer gezondheid en welzijn, kwaliteitsvol en voor iedereen toegankelijk onderwijs, meer gelijkheid tussen man en vrouw. Op milieugebied levert Nnof dagelijks inspanningen voor meer hernieuwbare energie, een verantwoorde economie, echte duurzaamheid, klimaatbescherming, faire arbeidsomstandigheden, een gezonde infrastructuur, respect voor de ander, het bevorderen van de circulaire economie, …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie