Als je bureau laat zien wie je bent …

“Toon mij hoe je bureau (niet) is opgeruimd en ik vertel je wie je bent.” Onderzoekers in Europa en de Verenigde Staten gingen binnengluren bij talrijke kantoorwerkers en proberen uitspraken te doen over hun geestesgesteldheid en karakter. Een samenvatting!

> Een overvol bureau: of misschien beter, een bureau waarin alleen jij je weg kan vinden. Dossiers in alle richtingen, bezaaid met tientallen Post-its® … De conclusies liggen voor de hand: je kan maar moeilijk iets weggooien en je wil alles zelf strak in de hand houden.

> Een vrijwel leeg bureau: geen persoonlijke voorwerpen, geen foto’s of groene planten, alleen maar het strikt noodzakelijke om te werken. Je bent duidelijk koud en afstandelijk. Maar je werkt ook nauwkeurig en georganiseerd.

> Een bureau met een vleugje humor: een basketbal in een hoek, een zakje beertjessnoepjes naast een Batman-mok … Hier is een “rebel” aan het werk, die graag buiten de lijntjes kleurt. Waarschijnlijk combineert hij echte creativiteit met innoverende spontaneïteit.

> Een bureau als een archief: het menu van de laatste lunch met collega’s, de samenvatting van een vergadering van 6 maanden geleden, de uitnodiging voor de teambuilding van 2013 … Je bureau lijkt wel het bedrijfsmuseum. Je bent solidair, hartelijk, geapprecieerd door je collega’s, maar niet altijd even discreet …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie